Home

Contact

Sitemap

Links

Huidverbetering | Littekens

In geval van een wond, vult de huid de wond zo snel mogelijk met vers weefsel. Omdat dit veel collageen bevat, wordt het litteken stugger en dikker dan de onbeschadigde huid. Helga Huidexpert heeft verschillende behandelingen die uw littekenweefsel verminderen.

Een litteken kan er niet alleen ontsierend uitzien, het kan u ook doen herinneren aan een onprettige gebeurtenis. Afhankelijk van het soort litteken behandelt Helga het zodat het minder zichtbaar is en beter aanvoelt.

Behandelingen littekens

Hannah-systeem
Een gave huid viert hoogtij!

Helga is uw Hannah-huidcoach. De doelstelling van een Hannah-huidcoach is om u bewust te maken van uw huid en om huidverbetering te realiseren door middel van de Hannah-methode, -producten en -technieken. Hannah kenmerkt zich door een persoonlijke manier van huidverbetering waarbij u als mens helemaal centraal staat. U wordt met empathie behandeld met huidverbetering als doel. De Hannah-producten worden ook speciaal op uw huid afgestemd, want elke huid is uniek. Het thuisgebruik van de Hannah-producten om de behandeling te ondersteunen, is een essentieel onderdeel om uw huid te verbeteren. Helga begeleidt, maar zelf zal u de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse verzorging moeten nemen.

De producten van Hannah pakken littekens structureel en effectief bij de kern aan en combineren dit bovendien met een bindweefsel-versterkende werking. Helga kan u een professioneel en passend advies geven.

Bindweefselmassage
Dit is een stevige massage in de dieper gelegen huiddelen. Hij stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reduceert blokkades en verstevigt het bindweefsel. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat de huid beter in staat is om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. De bindweefselmassage verbetert de circulatie en optimaliseert de huidconditie.

Rimpelreductietherapie
Rimpelreductietherapie is een massagetechniek waarbij Helga de diepere huidlagen masseert. Daar waar de bindweefselmassage stopt, gaat rimpelreductietherapie verder. Tevens werkt Helga bij deze therapie standaard met een fruitzuurpeeling, zodat de huid nog meer gestimuleerd wordt. Elke rimpel en probleemzone wordt intensief behandeld, waarbij er extra intensieve massagetechnieken worden toegepast.

De huid bestaat uit meerdere huidlagen: de opperhuid, lederhuid en het onderhuidsbindweefsel. Bij de rimpelreductietherapie masseert Helga de onderste huidlaag, waarbij de doorbloeding wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt de celstofwisseling goed op gang gebracht en vindt er een betere opname van werkstoffen en een betere afvoer van afvalstoffen plaats. Doordat er een celvernieuwing onstaat, worden de collagene en elastine vezels gestimuleerd. Elastine zorgt voor de elasticiteit en collageen voor de trekvastheid van de huid. De huidconditie kan dus aanzienlijk verbeteren.

Door rimpelreductietherapie wordt hyaluronzuur in de huid aangemaakt. Dit zorgt ervoor dat de huid meer vocht kan vasthouden en dus meer volume kan krijgt.

Peeling
Door middel van een peeling verwijderd Helga uw dode hoorncellen volledig. Hierdoor voelt uw huid zacht, glad en fris aan. De poriën zijn fijner en de huidstructuur is gladder. Bovendien is de huid veel beter ontvankelijk voor de huidverbeterende producten die Helga daarna aanbrengt. De peeling reguleert tevens de natuurlijke beschermlaag van de huid en verhoogt het vochtvasthoudend vermogen.

Deze peeling heeft tevens een positieve invloed op de celvernieuwing van de huid. Het verbetert de huidstructuur én -textuur, waardoor o.a. rimpels, fijne lijntjes, littekens, grove poriën en pigmentvlekken verminderen.

Helga Huidexpert, littekens