Home

Contact

Sitemap

Links

Huidverbetering | Eczeem

Eczeem zorgt voor een schilferende, rode en jeukende huid. Als u krabt, kan het pijn doen en kan de eczeemplek een wondje worden. Iedereen kan er last van krijgen. Huidexpert Helga behandelt uw klachten doeltreffend en zorgt ervoor dat uw huid niet uitdroogt en bestand is tegen invloeden van buitenaf.

Eczeem ontstaat als uw immuunsysteem overmatig reageert op bijvoorbeeld cosmetica, parfum, nikkel, lijm of zeep. Maar ook op zon, wind, warmte en water kan uw huid overgevoelig reageren. Het kan ook erfelijk zijn. Omdat uw huid meer vocht verliest en huid minder huidvetten (lipiden) bevat, heeft u vaak ook last van een zeer droge huid. Daardoor neemt de vatbaarheid voor irriterende stoffen toe en daarmee ook de kans op eczeem. Ook vermoeidheid, te veel stress en ziekte kunnen eczeem veroorzaken. Naast een goede huidverzorging zijn dus ook rust, ontspanning en een goede weerstand van belang.

Behandelingen eczeem

Hannah-systeem
Een gave huid viert hoogtij!

Helga is uw Hannah-huidcoach. De doelstelling van een Hannah-huidcoach is om u bewust te maken van uw huid en om huidverbetering te realiseren door middel van de Hannah-methode, -producten en -technieken. Hannah kenmerkt zich door een persoonlijke manier van huidverbetering waarbij u als mens helemaal centraal staat. U wordt met empathie behandeld met huidverbetering als doel. De Hannah-producten worden ook speciaal op uw huid afgestemd, want elke huid is uniek. Het thuisgebruik van de Hannah-producten om de behandeling te ondersteunen, is een essentieel onderdeel om uw huid te verbeteren. Helga begeleidt, maar zelf zal u de verantwoordelijkheid voor de dagelijkse verzorging moeten nemen.

De producten van Hannah pakken eczeem structureel en effectief bij de kern aan en combineren dit bovendien met een bindweefsel-versterkende werking. Helga kan u een professioneel en passend advies geven.

Bioresonantie
Deze complementaire therapie van Helga Huidexpert is een diagnose- en therapiemethode in één. Het is geschikt voor de behandeling van huidziekten, overgewicht, darmproblemen, acne, schimmelinfecties, slechte weerstand en allergieën.

Met bioresonantietherapie spoort Helga klachten op en behandelt ze. Door veel invloeden van buitenaf kan ons lichaam uit balans raken, bijvoorbeeld door voeding, medicijnen en stress. Onze natuurlijke weerstand neemt af en onze immuniteit wordt aangetast. Dit kan leiden tot allergieën, darmschimmels, virussen, infecties, ziektes en huidproblemen. Maar u kunt ook vermoeidheidsproblemen krijgen.

Eczeem ontstaat als het lichaam meer gifstoffen bevat dan de darmen en de nieren kunnen verwijderen. Ook kan eczeem veroorzaakt worden door een (voedsel)allergie of een ophoping van aangemaakte hormoonstoffen. De nieren, darmen en lever kunnen overbelast raken. Stress kan de eczeem verergeren. Met behulp van bioresonantie kan Helga bepalen welke organen in onbalans zijn. Deze organen worden weer in balans gebracht en allergieën worden opgespoord.

Shiatsumassage
Bij shiatsucosmetiek behandelt Helga de oorzaken van uw huidproblemen met behulp van een drukpuntmassage op de energiebanen, waardoor de symptomen vanzelf verdwijnen. Want huidproblemen zijn de uiterlijke symptomen veroorzaakt door een disbalans aan innerlijke harmonie. Met deze massage kunt u het volgende bereiken:
- uw afweersysteem wordt versterkt
- de aanmaak van hormonen kan worden beïnvloed
- de circulatie van bloed, energie en lymfe kan worden geactiveerd of
- gekalmeerd
- de vochtbalans van uw huid kan verbeterd worden
- gif en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd
- de talgproductie kan worden gereduceerd
- de emotionele reacties op de huid kunnen in goede banen worden
- geleid

Bij eczeem ligt de nadruk van de shiatsumassage op de stofwisseling, de algehele huidconditie en op allerlei huidreacties. Verder is het belangrijk om op de hormoonhuishouding te werken, omdat juist een huid met eczeem snel kan reageren op een tekort of een teveel aan bepaalde hormonen. Een tekort aan cortisonen is een belangrijk gegeven en kan veel problemen geven. Uiteraard speelt de genetische aanleg ook een belangrijke rol. Helaas is dit aspect niet of nauwelijks door massage te beïnvloeden.

Bindweefselmassage
Een slechte doorbloeding zorgt ervoor dat eczeem kan ontstaan. Bindweefselmassage is een stevige massage in de dieper gelegen huiddelen. Hij stimuleert de huiddoorbloeding, werkt op verjonging van de huidstructuur, reduceert blokkades en verstevigt het bindweefsel. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat de huid beter in staat is om voedingstoffen op te nemen. De bindweefselmassage verbetert de circulatie en optimaliseert de huidconditie.

Voedingssupplementen / celzouttherapie
Vitaliteit en een gezonde weerstand houden ziekten buiten de deur. Celzouten dragen hiertoe in belangrijke mate bij. Ze zijn essentieel voor een goede werking van het lichaam en bevorderen het genezingsproces bij ziekte. Helga Huidexpert verzorgt celzouttherapie, een natuurgeneeswijze die de stofwisseling verbetert, blokkades opheft en cellen herstelt.

Celzouten zijn lichaamseigen, enkelvoudige mineralen die normaal bij iedereen aanwezig zijn in het lichaam. Als er een tekort ontstaat, bijvoorbeeld door verkeerde voeding, slecht kauwen of invloeden van buitenaf, ontstaat er een overbelasting en krijgt u gezondheidsklachten. Deze zijn vaak chronisch en kunnen zowel lichamelijk als geestelijk zijn.

Helga analyseert of u een celzouttekort heeft en analyseert de oorzaak zodat zij u de juiste mineraalzouten kan verschaffen voor uw probleem. Een behandeling met celzouten bestaat nooit alleen uit pillen innemen, maar ook uit bewust omgaan met voeding en gedrag. U speelt zelf een belangrijke rol bij het verkrijgen van een goede gezondheid.

Lymfedrainage
Lymfedrainage wordt toegepast op plaatsen waar het lichaam een overmaat aan afvalstoffen in het weefsel heeft of problemen heeft met het afvoeren van afvalstoffen. Het lymfevatenstelsel zorgt ervoor dat al het overtollige wordt afgevoerd en dat tegelijkertijd ons immuunsysteem wordt gestimuleerd. Lymfedrainage is een specifieke massagetechniek om deze lymfestroom te optimaliseren. Via een aangepast ritme en een specifieke richting stimuleert Helga de doorstroming. Door lymfedrainage kan eczeem aanzienlijk afnemen. Tegelijkertijd zorgt deze techniek voor een zeer ontspannen toestand, waardoor stress uit het lichaam wordt verwijderd.

Allergietest
Allergieën kunnen van grote invloed zijn op uw leven. Het kan voorkomen dat u niet eens weet dat u ergens allergisch voor bent en al tijden kampt met gezondheidsproblemen. Veel gezondheidsklachten ontstaan omdat u overgevoelig bent of wordt voor bepaalde stoffen in uw eten of drinken. Dat komt meestal omdat uw darmen niet goed werken; de darmflora is verstoord. Deze verstoring kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld voeding, (sterke) drank, medicijnen, suiker, bacteriën, schimmels, chemicaliën, tandvullingen, etc. Ook kunt u allergisch zijn voor invloeden van buitenaf, zoals honden en katten, pollen, wasmiddelen, etc. Met behulp van bioresonantie test Helga Huidexpert u op allergie.

eczeem